शुक्रवार, 30 अगस्त 2019

ओल के चोखा (चटनी) विधि - Jimikand ke Chutney

मिथिला मे ओल (Elephant foot yam) एकटा सुलभता सँ भेटय बला सब्जी अछि। इ मैथिल घर मे एकटा प्रायः बनय बला चोखा (चटनी) अछि।

सामग्री
१/२ ओल
१/२ छोटका चम्मच हरैद
२-३ हरीयर मिरचाय
१/४ छोटाका चम्मच नून
१/४ करु (सरसो) क तेल
१/२ छोटाका चम्मच पिसल गोट (सरसो क पेस्ट)
१ निबू क रस (जमीरी निबू)

इहो पढ़ब:-

बनेबाक विधि
ओल क हरैद आ नून द के उसैन लिअ। हरीयर मिरचाय और पिसलाहा गोट (सरसो पेस्ट) बना लिअ। अहिमे उसनल गेल ओल क मसैल क नून निबू क रस, करु क तेल द क नीक जंका मिला लिअ। आब एकरा सोहारी या अब भात संगे परोसु। 

कोई टिप्पणी नहीं:

एक टिप्पणी भेजें

अपन रचनात्मक सुझाव निक या बेजाय जरुर लिखू !