शनिवार, 4 मार्च 2023

फागुआ विशेष : मालपुआ पकवान बनावै के विधि

मिथिलांचल पाकवान जगत मे एहन बहुते रास व्यंजन अछि जे अहाँ के नाम सँ तऽ बहुते अटपटा लागत मुदा एकर स्वाद सँ अहाँ अपने के दूर नै राखी सकै छिं. एही व्यंजन मे सँ एकटा अछि मालपुआ।

इहो पढ़ब :-

मालपुआ कऽ घोलकऽ लेल 
2 कप मैदा, 3 कप दूध, 2 टा केरा (मथल), 2 टे.स्पून नारियल (कद्दूकस कैल गेल), 10 टा काजू (बारीक काटल), 15 किशमिश, 1 टे.स्पून सूजी.
चाशनी कऽ लेल : 2 कप चीन्नी, 3 कप पैइन, 4 हरीयरका इलायची
छानै कऽ लेल : 1 कप घी, या तेल

पाँच लोगकऽ लेल
Maalpua Recipe in Maithili- मालपुआ बनावै के विधि :
घोल के सभटा सामग्रि के मिला कऽ मालपुआ के घोल तैयार कऽ लिअ. चीन्नी ऑउर पैइन के मिला के चाशनी तैयार कऽ लिअ.

आब एकटा बर्तन मे घी (तेल) गर्म करु ऑउर पुआ तैल लिअ. आब एही तलल गेल पुआ के थाली (प्लेट) मे निकैल लिअ. चाशनी के एक बेरा ऑउर गर्म कऽ लिअ ऑउर पुआ के चाशनी मे एक मिनटकऽ लेल भीगऽ दियो ऑउर गर्मागर्म परोसु।

इहो पढ़ब :-

कोई टिप्पणी नहीं:

एक टिप्पणी भेजें

अपन रचनात्मक सुझाव निक या बेजाय जरुर लिखू !